Erasmus - (niet meer in de vaart)

Regio Rotterdam
Min. 20
Max. 120
Zonnedek
Dansvloer
Prijs bij min. duur
€ 1.050,00
Offerte aanvraag
Persoonlijke gegevens

Erasmus - niet meer in de vaart

Het MS. Erasmus is verkocht aan een Portugese rederij, die het schip in de zomer van 2008 naar Porugal heeft gehaald. Het schip is dus niet meer te boeken. De reden dat het schip nog op onze site staat is dat wij volledigheid nastreven, en dat mensen die specifiek naar dit schip zoeken, het ook moeten kunnen vinden.

We helpen hen dan graag bij het vinden van een goed alternatief.

Het partyschip:
De Erasmus verenigt een moderne stijl met gezelligheid. De aankleding van het schip is zonder meer stijlvol te noemen en dat spreekt veel mensen aan. Het schip is door de capaciteit en door de persoonlijke, goede verzorging een ' hardloper' in de partyvaart.

De salon: De inrichting met losse tafels en stoelen zorgt ervoor dat het schip zich leent voor allerlei doelen. Er kan worden gezorgd voor een maximum aantal zitplaatsen, een invulling met sta-tafels en ruimte om te dansen, of een combinatie van beide.

Het zonnedek: Het ruime dek is voorzien van Parijse zitjes en kan bij goed weer ca 60 personen een zitplaats bieden.

Het schip is uitgerust met een invalidentoilet, een muziekcomputer met ruim 10.000 nummers, en is voorzien van een luchtbehandelingssysteem.

Prijzen
Prijs bij min. duur: € 1.050,00
Minimale duur: 3 uur
Verlenguur: € 200,00
Evt. lege vaaruren: € 150,00
Faciliteiten
  • Dansvloer
  • Zonnedek
  • 1 salon
Voor deze boot hebben wij geen online cateringlijst beschikbaar. Bel ons voor meer informatie.

Vaarroute suggesties:


1 Havenrondvaart van ca. drie uur van Rotterdam naar het botlek gebied. Via Pernis, Eemhaven, Waalhaven en de skyline van Rotterdam.

2 Havenrondvaart van ca. vijf uur. van Rotterdam naar de Maasvlakte. Via
stormvloedkering, Hoek van Holland, Maasvlakte, Rozenburgsluis, Pernis,
Eemhaven, Waalhaven en de skyline van Rotterdam

3 Vaartocht van minimaal vijf uur rond het eiland van IJsselmonde. Via de
Brienenoordbrug over de Noord (Kinderdijk), langs Dordrecht en vervolgens
over de Oude Maas naar Pernis, via het havengebied en de skyline van Rotterdam

Dordrecht
Deze route lijkt veel op die van Kinderdijk, maar we varen verder over de Noord, langs Hendrik Ido Ambacht, Alblasserdam, Papendrecht en Zwijndrecht. We meren in Dordt, de oudste stad van Nederland, af. Hiervandaan heeft u prachtig uitzicht over het knooppunt van de drie drukbevaren rivieren. In het oude centrum kunt u de "sprekende gevel" route bewandelen, musea bezoeken etc.

Rondje IJsselmonde
Vertrekkende vanaf het Haringvliet in Rotterdam varen we over de Nieuwe Maas langs IJsselmonde en Bolnes tot we uitkomen bij de Noord. We varen langs Hendrik Ido Ambacht, Alblasserdam, Papendrecht en Zwijndrecht, tot we aankomen bij Dordrecht. Na Dordrecht gaan we verder de Oude Maas op en passeren na enige tijd Spijkenisse. Vervolgens komen we weer uit op de Nieuwe Maas en varen we weer terug naar het Haringvliet.

Schoonhoven
We varen over de Nieuwe Maas, langs IJsselmonde, Krimpen a/d IJssel en Lekkerkerk de rivier de Lek op richting Schoonhoven. Onderweg trekt een typisch Hollands landschap aan u voorbij met molens, kronkelende dijkjes met groene uiterwaarden en uitgestrekte weilanden met koeien en schapen.

Gouda
Vanuit Rotterdam varen we onder de Brienenoordbrug door. Als we bij Krimpen a/d IJssel zijn gaan we de Hollandsche IJssel op, een vrij smalle, kronkelende rivier. U ziet een typisch Hollands landschap met oude dorpjes. Gouda heeft een historisch centrum waar veel te zien is.

Brielle
We varen over de Nieuwe Maas in westelijke richting en gaan bij Vlaardingen de Oude Maas op. Dan door het Hartelkanaal langs Spijkenisse, Heenvliet en Zwartewaal. Brielle is een voormalige vestingstad. U kunt de stadsgevangenis, het Kruithuis enz. bekijken.

Haventocht
Vanuit het Haringvliet gaan we de Nieuwe Maas op. We gaan in westelijke richting en varen onder de Willems- en Erasmusbrug door richting Euromast en 's werelds grootste zeehaven. We gaan de Waal- en Eemhaven in, langs imposante oceaanstomers en industrie. De tocht kan worden uitgebreid in oostelijke richting tot de Van Brienenoordbrug of Kinderdijk.

Delfshaven
We varen de Nieuwe Maas op en meren aan bij de waternetsteiger Schiemond, op 5 minuten loopafstand van Delfshaven. Hier gaan we van boord en kunnen we genieten van deze voormalige voorhaven van Delft. Hier herleven vervlogen tijden van Rotterdam. De stadsbrouwerij, de tingieterij, de korenmolen en distilleerderketel laten oude ambachten tot leven komen. Museum De Dubbelde Palmboom laat Rotterdam door de eeuwen heen zien.

Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Hoek van Holland
We varen de Maas op en passeren Heyplaat, diverse havens, en komen bij Schiedam voor een bezoek aan de distilleerderij. Verderop liggen de plaatsen Vlaardingen en Maassluis. Op weg naar Maassluis passeren we de Botlek met zijn olieraffinaderijen. Het is vooral bijzonder om de tienduizenden lichtjes te zien bij avond. De tocht is ook uit te breiden naar Hoek van Holland, waar de Maeslantkering zeer interessant is.

Kinderdijk
Kinderdijk is één van Nederlands grootste historische trekpleisters. Nergens anders in Nederland is de molendichtheid zo groot als in Kinderdijk. We varen over de Nieuwe Maas, langs IJsselmonde en Bolnes tot we uitkomen bij de Noord. We meren vlakbij de molens aan. Uiteraard kunt u ook een authentieke molen bekijken.