Navigathor - Partyboot (niet meer in de vaart)

Regio Rotterdam
Min. 10
Max. 55
Zonnedek
Prijs bij min. duur
€ 1.100,00
Offerte aanvraag
Persoonlijke gegevens

Navigathor - Partyboot (niet meer in de vaart)

Algemeen


De rederij van partyboot Navigathor berekent per reservering € 150,- aan service- en administratiekosten.De 25 meter lange partyboot Navigathor heeft een massief teakhouten bovendek met houten koekkoeken. In het vooronder vindt u nog steeds de originele scheepsbanken en de koperen patrijspoorten bieden u een schitterend uitzicht over de Maas. Het buitendek en de salon zijn op dezelfde vloer, waardoor u gemakkelijk in en uit loopt. Doordat veel karakteristieke scheepsdetails zijn bewaard, heeft het schip een chique, maar toch informeel karakter: een schip is bij uitstek geschikt om uw relaties op een informele manier te onderhouden.

Capaciteit
Door de indeling van het schip is de Navigathor bij uitstek geschikt voor
de ontvangst van kleinere groepen (ongeveer 12 tot 50 personen).
De maximale capaciteit is 75 personen. Als u uw gasten op een lunch of diner wilt trakteren, moet u rekening houden met een maximale zitcapaciteit van 50 personen.

Historie
Dit geheel gerenoveerde, historische IJ-veer uit 1913 bevaart sinds juni 1998 de Rotterdamse wateren.

De van oorsprong stalen passagiersstoomboot werd bij Scheepswerf Verschure in Amsterdam gebouwd en voer onder de naam IJ-veer II jarenlang op het IJ. In 1942 werd het tot zinken gebracht. Het schip werd echter weer gelicht door de Duitse bezetters. Na de oorlog nam het zijn oude taken als IJ-veer weer op zich. In 1953 werd het schip zelfs ingezet tijdens de Watersnoodramp. Na een korte tijd als startschip voor een watersportvereniging in Enkhuizen te hebben gefungeerd, belandde het schip in Antwerpen, waar het als rondvaartboot voor een dierentuin voer.

Prijzen
Prijs bij min. duur: € 1.100,00
Minimale duur: 3 uur
Verlenguur: € 250,00
Evt. lege vaaruren: € 150,00
Faciliteiten
  • Zonnedek
  • 2 salons
Voor deze boot hebben wij geen online cateringlijst beschikbaar. Bel ons voor meer informatie.

Omgeving Rotterdam

De vaarroutes en de op- en afstapplaatsen van dit partyschip zijn in overleg te bepalen.

Partyboot Navigathor vaart het gehele jaar door o.a. naar de Maasvlakte, Drechtsteden,
Schoonhoven, Gouda, Haringvliet etc.Vaarroute suggesties:


1 Havenrondvaart van ca. drie uur van Rotterdam naar het botlek gebied. Via Pernis, Eemhaven, Waalhaven en de skyline van Rotterdam.

2 Havenrondvaart van ca. vijf uur. van Rotterdam naar de Maasvlakte. Via
stormvloedkering, Hoek van Holland, Maasvlakte, Rozenburgsluis, Pernis,
Eemhaven, Waalhaven en de skyline van Rotterdam

3 Vaartocht van minimaal vijf uur rond het eiland van IJsselmonde. Via de
Brienenoordbrug over de Noord (Kinderdijk), langs Dordrecht en vervolgens
over de Oude Maas naar Pernis, via het havengebied en de skyline van Rotterdam

Dordrecht
Deze route lijkt veel op die van Kinderdijk, maar we varen verder over de Noord, langs Hendrik Ido Ambacht, Alblasserdam, Papendrecht en Zwijndrecht. We meren in Dordt, de oudste stad van Nederland, af. Hiervandaan heeft u prachtig uitzicht over het knooppunt van de drie drukbevaren rivieren. In het oude centrum kunt u de "sprekende gevel" route bewandelen, musea bezoeken etc.

Rondje IJsselmonde
Vertrekkende vanaf het Haringvliet in Rotterdam varen we over de Nieuwe Maas langs IJsselmonde en Bolnes tot we uitkomen bij de Noord. We varen langs Hendrik Ido Ambacht, Alblasserdam, Papendrecht en Zwijndrecht, tot we aankomen bij Dordrecht. Na Dordrecht gaan we verder de Oude Maas op en passeren na enige tijd Spijkenisse. Vervolgens komen we weer uit op de Nieuwe Maas en varen we weer terug naar het Haringvliet.

Schoonhoven
We varen over de Nieuwe Maas, langs IJsselmonde, Krimpen a/d IJssel en Lekkerkerk de rivier de Lek op richting Schoonhoven. Onderweg trekt een typisch Hollands landschap aan u voorbij met molens, kronkelende dijkjes met groene uiterwaarden en uitgestrekte weilanden met koeien en schapen.

Gouda
Vanuit Rotterdam varen we onder de Brienenoordbrug door. Als we bij Krimpen a/d IJssel zijn gaan we de Hollandsche IJssel op, een vrij smalle, kronkelende rivier. U ziet een typisch Hollands landschap met oude dorpjes. Gouda heeft een historisch centrum waar veel te zien is.

Brielle
We varen over de Nieuwe Maas in westelijke richting en gaan bij Vlaardingen de Oude Maas op. Dan door het Hartelkanaal langs Spijkenisse, Heenvliet en Zwartewaal. Brielle is een voormalige vestingstad. U kunt de stadsgevangenis, het Kruithuis enz. bekijken.

Haventocht
Vanuit het Haringvliet gaan we de Nieuwe Maas op. We gaan in westelijke richting en varen onder de Willems- en Erasmusbrug door richting Euromast en 's werelds grootste zeehaven. We gaan de Waal- en Eemhaven in, langs imposante oceaanstomers en industrie. De tocht kan worden uitgebreid in oostelijke richting tot de Van Brienenoordbrug of Kinderdijk.

Delfshaven
We varen de Nieuwe Maas op en meren aan bij de waternetsteiger Schiemond, op 5 minuten loopafstand van Delfshaven. Hier gaan we van boord en kunnen we genieten van deze voormalige voorhaven van Delft. Hier herleven vervlogen tijden van Rotterdam. De stadsbrouwerij, de tingieterij, de korenmolen en distilleerderketel laten oude ambachten tot leven komen. Museum De Dubbelde Palmboom laat Rotterdam door de eeuwen heen zien.

Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Hoek van Holland
We varen de Maas op en passeren Heyplaat, diverse havens, en komen bij Schiedam voor een bezoek aan de distilleerderij. Verderop liggen de plaatsen Vlaardingen en Maassluis. Op weg naar Maassluis passeren we de Botlek met zijn olieraffinaderijen. Het is vooral bijzonder om de tienduizenden lichtjes te zien bij avond. De tocht is ook uit te breiden naar Hoek van Holland, waar de Maeslantkering zeer interessant is.

Kinderdijk
Kinderdijk is één van Nederlands grootste historische trekpleisters. Nergens anders in Nederland is de molendichtheid zo groot als in Kinderdijk. We varen over de Nieuwe Maas, langs IJsselmonde en Bolnes tot we uitkomen bij de Noord. We meren vlakbij de molens aan. Uiteraard kunt u ook een authentieke molen bekijken.