Animathor (NIET MEER IN DE VAART)

Regio Rotterdam
Min. 20
Max. 80
Zonnedek
Dansvloer
Prijs bij min. duur
€ 1.500,00
Offerte aanvraag
Persoonlijke gegevens

Animathor - Partyboot

Het partyschip Animathor

De rederij berekent per reservering € 150,- aan service- en administratiekosten.
Dit schip is niet meer in de vaart

De sfeervolle salon met zijn authentieke inrichting doet herinneringen aan vroeger tijden herleven. De koperen scheepsdetails en de oude werkmansfoto's dragen bij aan een zeer 'scheepse' sfeer.
De Animathor is 25 meter lang en heeft één grote salon over de hele lengte van het schip. Via het achterdek, waar een sfeervol zitje is, kunt u met een trap naar het overdekte bovendek. Hier kunt u op uw gemak van de omgeving genieten.

Door het losse meubilair is het mogelijk om de salon flexibel in te delen; van theateropstelling tot feestzaal met dansvloer, op de Animathor kan het allemaal.

Het schip is door de gemeente Rotterdam aangewezen als trouwlocatie. De ambtenaar van de burgerlijke stand komt aan boord voor de huwelijksvoltrekking; u kunt elkaar het ja-woord geven op het water van het Haringvliet (Oude Haven Rotterdam). Na de plechtigheid heft u een glas champagne en de gaan de trossen los...

Historie:

De Animathor werd in 1904 als een-onder-stoom-varend-schip, met de naam Thor X, gebouwd bij scheepswerf 'De Schelde' in Vlissingen.

Gedurende haar lange carrière heeft het schip onder meer gefungeerd als beurtschip op het traject Dordrecht - 's Gravendeel. In 1931 is het schip voorzien van een dieselmotor en een andere opbouw. In de 2e wereldoorlog werd het schip geconfisceerd door de Duitsers en werd het waarschijnlijk gebruikt voor de verplaatsing van troepen en materieel.

In 1968 werd de Animathor gecharterd door de Rotterdamse Tram Maatschappij en werd het schip gebruikt voor toeristisch vervoer naar het Deltagebied, onder andere tussen Zierikzee - Veere v.v. en Zierikzee - Zijpe v.v. Omstreeks 1975 kocht de Rederij Otter het schip en organiseerde zij er rondvaarten mee. Stichting Veerdienst Nieuwe Maas kocht het schip in 1986 aan om een fietsveer te exploiteren tussen Vlaardingen en Pernis.

In 1993 heeft deze rederij het schip volledig gerenoveerd en opnieuw in de vaart genomen als Animathor. Een historische traditie wordt voortgezet.

Prijzen
Prijs bij min. duur: € 1.500,00
Minimale duur: 3 uur
Verlenguur: € 250,00
Evt. lege vaaruren: € 150,00
Faciliteiten
  • Dansvloer
  • Zonnedek
  • 1 salon
Dit schip is niet meer in de vaart

Dit schip is niet meer in de vaart