Succes - Stoomschip

Regio Muiden
Min. 10
Max. 110
Zonnedek
Prijs bij min. duur
€ 3.900,00
Offerte aanvraag
Persoonlijke gegevens

Succes - Stoomschip

Algemeen
Het in 1897 gebouwde stoomschip Succes beschikt over 2 dekken, en is in meerdere opzichten een uniek partyschip. Door haar leeftijd, historie, aandrijving, inrichting en keuken kent ze haar gelijke niet in Nederland. Het schip kan nog echt "op stoom" varen. (Wegens de 2 dagen voorstoken moet hier wel een meerprijs voor betaald worden.)
Door het bijzondere karakter van het partyschip is het moeilijk om een minimum aantal personen op te geven; er bestaan naast 'bootjesgekken' immers ook 'stoomgekken'. Het komt voor dat de laatste categorie met 5 personen het schip afhuurt om een hele dag het mechaniek te bestuderen...
Het is mogelijk om huwelijksvoltrekkingen aan boord te houden.

De benedensalon Bij het inschepen op deze partyboot zult u direct het gevoel hebben terug in de tijd gegaan te zijn. Uw jas wordt (eventueel) aangenomen en u komt binnen in de hoofdsalon. Hier ziet u dat het hele interieur gemaakt is van hout, koper en leder. Echte Chesterfield banken, gelakt hout en vele koperen accenten is wat de klok hier slaat. Op dit dek bevindt zich ook een bar.
Het schip beschikt niet over een 'echt' invalidentoilet maar het toilet is wél toegankelijk voor invaliden.

De bovensalon beschikt over een eigen bar en heeft de captains table. Hier kunt u ook naar buiten om een frisse neus te halen of om van het mooie weer te genieten. De liefhebbers kunnen een rondleiding door de stoommachinekamer met echt werkende ketels te krijgen. Op het buitengedeelte van het schip staat ook het stoomorgel. Dit is wederom een uniek element van dit schip en is in de wijde omtrek te horen.

HistorieIn 1896 is het casco van de "Succes" (ca. 40m lang, 7m breed, 12m hoog en 2m diep) gebouwd bij Weduwe Boele (P. Boele en Pzn) in Slikkerveer. De twee triple expansie stoommachines à 250 PSI (omgerekend ca. 350 PK elk) zijn gebouwd door H.J. Koopman in Dordrecht en stammen uit 1915. De twee-vuurs Schotse ketel (werkdruk 15 atm.; 150 m2 verwarmd oppervlak, ca. 15.000 liter water) is in 1931 vervaardigd door de Fa. Biesbosch in Dordrecht. Na ombouw van kolen naar stookolie, werd de ketel 'op dieselbranders' geplaatst.
In 1897 werd het schip "Succes" gedoopt en liep van de helling voor een loopbaan als Rijnsleper bij Abraham van Dordt in Rotterdam. In 1916 ging hij als "Sleipnir" over in handen van de Nederlandse Transport Maatschappij (NTM), die het schip in 1952 verkocht aan de Nederlandse Rijnvaart Vereniging (NRV). De beide Rotterdamse bedrijven zetten het schip in voor de sleepvaart tussen Rotterdam en het Ruhrgebied. In 1957 kocht het Rotterdamse classificeerbedrijf Vacuum Cleaning de boot en werd deze omgebouwd tot tankercleaner om weer onder de oorspronkelijke naam "Succes" dienst te doen tot 1973.

Tot 1985 lag de "Succes" wachtend op de slopershamer, bij Rijsdijk-Boss in Hendrik Ido Ambacht. In dat jaar werd het ondekt door Joop Mos; hij kocht het wrak en begon de restauratie en verbouw. In 1989 herrees de "Succes" als luxe passagiersschip; in Nederland het oudste en grootste (schroefaangedreven) stoom-salonschip. Volledig gerestaureerd, opnieuw opgebouwd naar het beeld van "de Bosman" én gemoderniseerd met behoud van het nostalgische karakter, kon de "Succes" eind 1996 een carrière als exclusief partyschip beginnen.

Prijzen
Prijs bij min. duur: € 3.900,00
Minimale duur: 3 uur
Verlenguur: € 550,00
Evt. lege vaaruren: € 250,00
Faciliteiten
  • Zonnedek
  • 2 salons

Voor deze boot hebben wij geen online cateringlijst beschikbaar. Bel ons voor meer informatie.

SS Succes is gelegen in Kampen. Maar het partyschip kan ook op andere plaatsen ingezet worden. Natuurlijk de Randmeren, Zwolle, Deventer, Amsterdam en zels Rotterdam behoort tot de mogelijkheden. Natuurlijk wel tegen meerprijs. Vraag ons naar de mogelijkheden.